Intézményünk

A Laffert Kúria a József Attila Művelődési Ház telephelyeként Dunaharaszti művészeti központjaként funkcionál. Galériaként három térben – földszinti szalonok, emeleti Atelier és kávéházi galéria − rendez képzőművészeti kiállításokat. Az épület minden helyisége természetes fénnyel megvilágított, bizonyos termei korlátozott mértékben sötétíthetőek.

Az emelet manzárd kialakítású tetőterében kialakított műterem galéria az időszaki kiállítások között helyet ad a Baktay Ervin Gimnázium nemzetközi kortárs képzőművészeti gyűjteményéből látható válogatásnak.

A földszinti díszterem 71 fő  befogadóképességgel színvonalas zenei és irodalmi rendezvényeknek, kamaraelőadásoknak, filmvetítéseknek a helyszíne. Az önkormányzati városi eseményeken és saját rendezvényein kívül helyet ad a városi zeneiskola koncertjeinek, valamint házasságkötési szertartások lebonyolítására is szolgál.

A díszteremből nyíló, összenyitható szalonok sajátos barokk hangulatukkal adnak helyet a különböző tárlatoknak, kiállításoknak. A helyiségek festmény-és fotókiállítások idején kiscsoportos foglalkozásra is alkalmasak.

Az épületben és a teraszon wifi hozzáférést biztosítunk. A  földszinten mozgáskorlátozottak számára külön bejáró áll rendelkezésre, valamint az épület rendelkezik akadálymentesített mellékhelyiséggel.
Dohányzás kizárólag a teraszon, valamint a kertben, az erre kijelölt helyeken lehetséges.

A kúria barokk átiratú kertje 335 m2-es hófehér mészkő terasszal és óriási szabad zöld felülettel, levendulással, lugasokkal jó idő esetén kiválóan alkalmas a városi, önkormányzati protokolláris események lebonyolítására, vendégfogadásra, vagy egyéb szabadtéri rendezvények megtartására.

Az házasságkötéseken és exkluzív céges rendezvényeken kívül helyiséget külső szervezőknek az intézmény nem ad bérbe.

Belépés

A  kúria kert felőli traktusa, valamint a helytörténeti kiállítás szabadon megtekinthető.

Az  épület kiállítóterei, termei nyitvatartási időben díjmentesen látogathatók.

Egyes időszaki kiállítások belépődíj ellenében tekinthetők meg.

Megközelíthetőség, parkolás

A Laffert Kúria közúton elérhető Budapest irányából az 5-ös főútból leágazó 510-es (Haraszti) úton haladva, melynek dunaharaszti folytatása a Fő út, ahol a 172-esz szám alatt található a kúria épülete.

Tömegközlekedéssel megközelíthető a ráckevei HÉV-el, vagy Budapest Népligettől Volánbusszal, Dunaharaszti külső állomáson leszállva, mintegy 10 perces sétával a Fő úton.

Az épület előtti útszakaszon, illetve a 150 méterre lévő templom melletti parkolóban a parkolás ingyenes. A kúria belső udvarán a parkolás csak engedéllyel lehetséges. A kúria udvarán, a bejárat mellett kerékpártároló található.