Május 24-25. – Afrika-napok

53

„Ha sok kicsi ember sok kicsi helyen sok kicsi jót tesz, megváltozik a világ”
Afrika Napok programsorozat
A május 22-i világnap alkalmából tartott kétnapos rendezvényfolyam során vendégünk a burai (Kenya) árvaházat támogató TAITA Alapítvány.

>>jegyrendelés gyermekfoglalkozásra itt<<

>>jegyrendelés Yulayasi Miranda Special Group koncertjére<<


Május 24-én, pénteken 18 órakor alapítványi tevékenységükről, az árvaház mindennapjairól előadást tart Kővágó Veronika, a szervezet önkéntese. A vetítéssel egybekötött bemutatkozás egyben kiállításmegnyitó: a szalonokban Gosztonyi Gábor fotográfus és világjáró, valamint az Alapítvány képeit tekintheti meg közönségünk.
Május 25-én, szombaton 16 órától gyerekeknek tart a TAITA Alapítvány interaktív előadást, megtanulhatnak egy-egy szót szuahéli nyelven, megismerhetik az afrikai gyerekek életét. A játszósarokban afrikai ihletésű gyöngyfűzés és színezők várják a gyerekeket.
17 órakor rendhagyó szabadtéri kiállítás nyílik a dunaharaszti Szabó Ági Dél-Afrika témájú, izgalmas és látványos alkotásaiból, installációiból a Laffert Kúria kertjében.
19 órától Yulaysi Miranda Special Group ad koncertet. Érdekes utazáson vehetünk részt, ahol Spanyolországtól indulva Afrikán keresztül Kubába jutunk. A fellépők Yulasy Miranda énekesnő, akit a The Voice című műsor döntőseként ismerhetünk, Rafael Márió, Junior Príma díjas zongoraművész, Tóth Gergő Krisztián, hegedűművész és Takács Marci, aki kongán játszik; a koncerten a tradicionális elemekre koncentrálnak, de ismert dallamok is felcsendülnek ezekben az Afro Kubai stílusokban.
Mindkét napon jótékonysági vásár afrikai portékák színes kavalkádjával az Alapítvány javára.