RESURRECTIO – FELTÁMADÁS kárpitkiállítás a Laffert Kúriában

93

Resurrectio címmel rendezi meg 25 éves jubileuma alkalmából húsvéti, egyben éves kiállításának ünnepi programját a Magyar Kárpitművészeti Egyesület a Laffert Kúria földszinti és emeleti kiállítótermeiben 2022. április 23. és 2022. július 1. között. Az egyéni műveket felvonultató kárpitművészeti kiállítás 34 meghívott kárpitművész közel 60 alkotását mutatja be. A kiállítási program a mai magyar kárpitművészet legjavából merítve zömmel nagyméretű, reprezentatív műveket sorakoztat fel, törekedve a műfaj minél változatosabb bemutatására, a kísérletező egyéni utak és sajátos látásmódok eleven sokszínűségének feltárására. A kiállítás tematikája – Resurrectio – a feltámadás, a vigasztalódás, az újra felemelkedés gondolatkörét mutatja be a kárpitművészet nyelvén megjelenítve.

Az ünnepi tárlatot Dvorszky Hedvig, a Magyar Művészeti Akadémia Ferenczy Noémi-díjas művészettörténésze, akadémikusa nyitja meg. Közreműködik a Storioni Quartet és Nagyváradi Erzsébet színművésznő.

2022. június 25-én kerül megrendezésre A kiállítás finisszázsa, melyen a Széchenyi-díjas prof. em. dr. Prokopp Mária művészettörténész tart előadást a kárpitokról. Ezt követi a
Vass Lajos Kamarakórus hangversenye Szabó Sipos Máté karnagy vezetésével.

A kiállítás időtartama alatt érdemes tájékozódni a honlapunkon, mert több alkalommal tartunk majd szervezett tárlatvezetést, ahol a kárpitművészetben járatos művészek és művészettörténészek mutatják be a kiállítást.