Újévi koncert Roby Lakatossal

217

Világhírű sztárvendég nyitja meg az évet a Laffert Kúriában.
Fellép Roby Lakatos virtuóz hegedűművész.

Roby Lakatos a híres cigány hegedűsök egyike, Bihari János egyenes ági leszármazottja. Dankó hegedűjén játszott hatévesen, 11 évesen pedig már Járóka zenekarában játszott. Csodagyereknek hívták és kezelték, 19 évesen Belgiumban lépett fel. A belgiumi évek után egy New York-i menedzseriroda szervezte Roby Lakatos koncertjeit, ekkor vette szárnyára a nemzetközi hírnév. Roby Lakatos világhírű hegedűművész, a cigányzene kiemelkedő képviselője egy új zenei stílus, az unortodox cigány fúzió megteremtője. A New York-i Carnegie Hall-tól a londoni Royal Albert Hall-on át, egészen a Sydney-i Operaházig, mindenhol a „magyar cigány hegedűvirtuóz”-ként ismerik. Stílusos, olykor meghökkentő megjelenésével, hangszertudásával és egyedülálló improvizációs készségével inspirálja kollégáit, partnereit és tanítványait.

Világhírű muzsikusokkal játszott együtt. Yehudi Menuhin pártfogásába vette, mentorként segítette. Tündöklő előadói tehetsége virtuóz technikával párosul.
A szaksajtó Paganinihez hasonlítja.
A Laffert Kúriában egy igazi hangulatos Django-koncert lesz, ahol megszólal az autentikus magyar és cigány zene, a tangó, a jazz, a bossa nova, a  francia manouche swing és az örökzöld sanzon is.

Jegyfoglalás itt >>>